Studenten Hanzehogeschool verzorgen les (mond)gezondheid op basisscholen

dinsdag 4 april 2017

  • Zorg Innovatie Forum

Studenten van de opleidingen Mondzorgkunde en Voeding & Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen gaan voorlichtingslessen geven op basisscholen over (mond)gezondheid. De lessen vinden plaats in de week van maandag 10 tot en met vrijdag 14 april ter gelegenheid van de Noordelijke Tandenpoetsweek 2017.

De toekomstige mondhygiënisten en diëtisten bezoeken meer dan 60 groepen van basisscholen in Groningen. De kinderen van groep 1 tot en met groep 8 volgen een les over het krijgen en behouden van een goede mondgezondheid en het belang van gezonde voeding. De klassikale poetsinstructie is een vast onderdeel van de les in de Noordelijke Tandenpoetsweek 2017.

Engelstalige les
Dit jaar gaat er ook een groepje Nederlandse studenten lesgeven in het Engels op de internationale school Groningen. Dit doen zij samen met twee internationale studenten uit Finland en Zweden, die hier studeren in verband met een uitwisselingsprogramma. De tandenborstels en het voorlichtingsprogramma worden beschikbaar gesteld door het ‘Ivoren Kruis’. De studenten bereiden zich gedegen voor op deze voorlichtingsactiviteiten door het maken van een lesopzet tijdens werkbijeenkomsten en rollenspelen binnen de projectgroep.

Voor meer informatie over de lessen mondgezondheid voor kinderen van de basisschool: www.houjemondgezond.nl en www.trammelantintandenland.nl.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum