Polyganics ontwikkelt een bijzondere hersenpleister

vrijdag 23 maart 2018

  • Life Cooperative

Het in Groningen gevestigde bedrijf Polyganics ontwikkelt een pleister waarmee complicaties na een hersenoperatie mogelijk kunnen worden voorkomen. Hiervoor wordt samengewerkt met gerenommeerde hersenchirurgen uit Zwitserland, Noord-Amerika en Utrecht.

Het gaat om een pleister die nu nog niet bestaat. Het bijzondere er aan is dat hij goed hecht en na dertig dagen oplost waardoor een nieuwe operatie niet nodig is.

Als de pleister de tests doorstaat en daadwerkelijk op de markt komt, kan het worden gebruikt om lekkage van hersenvocht na een hersenoperatie tegen te gaan. Nu gebeurt dat met hechtingen, maar dat werkt soms onvoldoende. Daardoor kunnen ernstige complicaties optreden.

Subsidie

Voor het ontwikkelen en testen van de pleister krijgt Polyganics 125.000 euro subsidie van de provincie Groningen. Behalve met hersenchirurgen werkt het bedrijf ook samen met het eveneens in Groningen gevestigde Syncom - en lid van de Life Cooperative - en zes noordelijke toeleveranciers.

Behalve Polyganics ontvangt ook Slijptechniek Noord uit Stadskanaal subsidie van de provincie. Dat bedrijf ontvangt 50.000 euro. Dat geld wordt gebruikt om een machine aan te schaffen waarmee zeer kleine, precisie-gereedschappen gemaakt kunnen worden.

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Aandachtsgebieden

Life Cooperative