Lode Holding: initiatiefnemer, deelnemer en onderdeel van de Campus Trail

maandag 3 september 2018

  • Life Cooperative

Donderdag 6 september vindt de tweede editie plaats van de Campus Trail op de Zernike Campus. Johannes Wolters, Algemeen Directeur van Lode Holding, was vorig jaar bij de eerste editie initiatiefnemer van dit bijzondere loopevenement van 6,5 kilometer. Het parcours voert de deelnemers langs en vooral door de gebouwen en bedrijven op de Zernike Campus, waaronder dat van Lode zelf. “Onze business is het ontwikkelen en produceren van meetapparatuur voor prestatievermogen en beweging. Dat doen we voor Olympische gouden medaillewinnaars, om hen te helpen met hun prestaties, voor mensen die revalideren en weer moeten leren hun veters te strikken en alles daar tussenin. Wij geloven dat bewegen cruciaal is voor gezondheid, functioneren en presteren. En daarom doen wij uit volle overtuiging mee aan de Campus Trail.”

Gezond bewegen in de eigen omgeving
Lode Holding is gevestigd op Zernikepark 16 en is de moedermaatschappij van de bedrijven Lode, ProCare, aXtion en Umaco. Lode is producent van inspanningsmeters, ProCare geeft advies en is de handelsmaatschappij, Umaco houdt zich bezig met innovatie en ontwikkeling op het brede gebied van life science en aXtion is IT-specialist. Lode Holding is wereldwijd actief op het gebied van medische technologie, zorg en een gezonde leefomgeving. Met deelname aan de Campus Trail wil Lode Holding dat ook in haar eigen omgeving in de praktijk brengen. Johannes Wolters: “Wij zijn gevestigd op de Zernike Campus, waar Healthy Ageing omarmd wordt, en wij vinden dat we dat ook in onze eigen directe omgeving zichtbaar moeten maken. Vandaar het initiatief voor de Campus Trail.”

Binnenkijken bij onderwijs en bedrijven
Deze tweede editie van de Campus Trail maakt deel uit van het lustrumprogramma 100 jaar Sportstudies van de Hanzehogeschool. Het parcours voert de deelnemers door een grote variatie aan onderwijsgebouwen en bedrijfspanden. “Zo is er een mix gemaakt tussen alle Campusbewoners: de RUG, de Hanzehogeschool en de bedrijven. Het is belangrijk dat je van elkaar weet dat je bestaat en hiermee bied je de mogelijkheid voor een inkijkje bij al die bewoners.” Deelnemers komen zo op bijzondere plekken, waaronder het pand van Lode zelf. “Het programma voor dit jaar is nog een verrassing, maar de lopers gaan door onze fabriek en dwars door onze kantoren. Vorig jaar hadden we ook mensen hier op de loopbanden die de deelnemers aanmoedigden, daarbij geholpen door muziek in het pand. Wat we dit jaar doen zal iedereen zelf wel ervaren, maar we pakken weer goed uit.”

Meedoen kan nog!
Lode Holding doet net als vorig jaar mee met een bedrijventeam, met Johannes Wolters als enthousiaste deelnemer. “Ik ben zelf een getrainde loper en dat is ook wel nodig op dit parcours. Maar het is heel goed te doen hoor. Het is geen wedstrijd, het gaat om de prestatie op zich en dat mag iedereen in eigen tempo doen.”

Er hebben zich inmiddels al ruim 500 mensen aangemeld voor de Campus Trail, maar er is nog plek tot het maximum aantal deelnemers van 1.000 is bereikt. Een regulier ticket kost €12,50-,.  Student? Laat dan je studentenpas zien en krijg €5,00 korting. De online inschrijving is gesloten, maar op de dag zelf kan men nog een startnummer aanschaffen bij de start (PIN only).

 

Bron: GROC.nl
Foto: Campus Trail 2017

Aandachtsgebieden

Life Cooperative