InnoCore Pharmaceuticals werkt samen aan nieuw, langwerkend anticonceptiemiddel

dinsdag 15 januari 2019

  • Life Cooperative

InnoCore Pharmaceuticals heeft begin januari aangekondigd, dat het steun heeft gekregen van de Bill & Melinda Gates Foundation voor een ambitieus project gericht op de ontwikkeling van een uniek langwerkend en zelf-toedienbaar anticonceptiemiddel. Het onderzoeksconsortium, geleid door professor James Birchall van de Universiteit van Cardiff, heeft als doel om met behulp van nieuwe micronaaldetechnologie een effectieve, pijnloze en discrete methode voor één toediening te ontwikkelen, voor het leveren van anticonceptie gedurende een periode van 6 maanden. De te ontwikkelen methode wordt speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van enkele van 's werelds armste en meest kwetsbare vrouwen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gebruiken '214 miljoen vrouwen in de vruchtbare leeftijd in ontwikkelingslanden, die zwangerschap willen vermijden, geen moderne anticonceptiemethode'. Betere toegang tot voorbehoedsmiddelen en vrijwillige gezinsplanning zou resulteren in minder onbedoelde zwangerschappen, minder vrouwen en meisjes die sterven tijdens zwangerschap en bevalling, en minder kindersterfte.

Momenteel zijn twee van de meest populaire niet-permanente anticonceptiemethoden in lage- en middeninkomenslanden injecties. Die injecties zijn drie maanden effectief. Daarnaast zijn implantaten het meest populair, welke 3 jaar effectief blijven. Beide methoden zijn invasief en vereisen in het geval van het implantaat een bekwame professional om het implantaat in te brengen en te verwijderen. Dit kan ertoe bijdragen dat vrouwen geen toegang krijgen tot anticonceptie.

 

'We zijn zeer verheugd om bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve en betaalbare voorbehoedsmiddelen voor vrouwen in ontwikkelingslanden door samen te werken met dit geweldige onderzoeksconsortium, ondersteund door de Gates Foundation

InnoCore Pharmaceuticals

Micronaaldpleister

De subsidie ​​stelt het consortium in staat pre-klinische werkzaamheden uit te voeren om de technische haalbaarheid, bruikbaarheid en aanvaardbaarheid van de zelf te gebruiken anticonceptionele micronaaldpleister te beoordelen. Gebruikmakend van zijn biologisch afbreekbare polymeren, zal InnoCore Pharmaceuticals micronaalden ontwikkelen met de vereiste mechanische sterkte voor effectief en pijnloos perforeren van de huid, gevolgd door een strak gereguleerde anticonceptietoediening gedurende maximaal zes maanden.

'We zijn zeer verheugd om bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve en betaalbare anticonceptie voor vrouwen in ontwikkelingslanden door samen te werken met dit geweldige onderzoeksconsortium, ondersteund door de Gates Foundation', aldus het bedrijf. Als dit lukt, zal het programma leiden tot een betaalbaar en langwerkend anticonceptiemiddel, dat een gemakkelijke en pijnloze zelftoediening combineert met volledige bioresorptie, waardoor de noodzaak van verwijderingschirurgie wordt vermeden.

 

Bron en afbeelding: www.innocorepharma.com

Aandachtsgebieden

Life Cooperative