Healthy Hemrik!

woensdag 10 juli 2019

  • HANNN

Wat een fantastische dag hebben we onlangs beleefd. Donderdag 27 juni 2019 had een vol programma: een gastles over gezonde voeding & beweging, sporten met de hele school, de officiële opening van het klimparcour en fitnesspark én de inspiratiebron met netwerkdamsessies... En dat allemaal in de Hemrik!
Deze geslaagde middag is tot stand gekomen door een prettige samenwerking tussen Plaatselijk Belang de Himrik, OBS de Bôge en HANNN.

De healthy middag begon met een gastles, gegeven door HANNN, over gezonde voeding & beweging aan groep 3 tot en met 8 van OBS de Bôge. Eerst een stukje theorie voor het sporten. 
Maar bewegen is niet alleen gezond, het zorgt ook voor energie! Dus na een halve les werd er tijd vrijgemaakt voor een korte energizer waar iedereen even in actie kwam.

Na afloop van de gastles verzamelde de hele school zich buiten op het sportveld waar HANNN een les op muziek verzorgde. Ook de meesters en juffen deden mee, wat een positieve energie! 

Energizer
Energizer
Warming up
Warming up
Push ups
Push ups
Buikspieren trainen
Buikspieren trainen
Lint doorknippen
Lint doorknippen


Iedereen deed enthousiast mee en daarna was het tijd om even te zitten, de kinderen namen plaats rondom het klimparcours. 
De oudste en de jongste van OBS de Bôge mochten naar voren komen om samen het lint doorknippen. Hiermee was het klimparcours officieel geopend.

Na deze activiteiten was het tijd voor deel twee van de middag: de opening van het fitnesspark voor volwassenen, gevolgd door de inspiratiebron. Tjisse Visser, Plaatselijk Belang de Himrik, gaf een toespraak en HANNN'ers gaven een demonstratie. Het fitnesspark was hiermee officieel geopend!
Vervolgens verzamelden de aanwezigen zich in MFC de Bining voor de inspiratiebron. Pitcher Melissa Dales, Geestelijk Verzorger Aardbevingsgebied Groningen, zette iedereen aan het denken met de vraag: "waar kom jij je bed voor uit?".
Daarna was het podium voor Zainal Palmans en Wim Koopman van het dam-project Fitter Brein. 
Gezondheid, bewegen, netwerken, inspireren, ontmoeten, dammen en uitdagen! Dat waren de kernwoorden van deze geslaagde middag.

Demonstratie
Demonstratie
Officiƫle opening fitnesspark
Officiƫle opening fitnesspark
Inspiratiebron
Inspiratiebron
Damplein voordat de strijd losbarstte
Damplein voordat de strijd losbarstte

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network