HANNN maakt Drentse Fietsvierdaagse nóg gezonder

dinsdag 16 juli 2019

  • HANNN

Fietsen is al heel gezond, maar de Drentse Fietsvierdaagse startplaats Assen en Healthy Ageing Network Noord Nederland hebben de handen ineen geslagen om hier nog een schepje bovenop te doen voor de jongste deelnemers.

Deelnemers aan de 4Kids routes krijgen een echte Miley-score kaart mee en verzamelen stempels tijdens diverse activiteiten die ze langs de route tegenkomen. Dit varieert van een gezonde quiz tot een smoothie-fiets. Als de stempelkaart na 4 dagen vol is, krijgen de jonge helden een Miley medal. 

In het kader van De Gezonde Beweging is HANNN altijd op zoek naar manieren om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te krijgen en vooral te houden. In dat opzicht is de Drentse Fietsvierdaagse een ideaal evenement: de deelnemers zijn al goed bezig, en daar worden nog wat gezonde activiteiten en tips aan toegevoegd. 

 

Miley

Miley is de mascotte van De Gezonde Beweging: een blauwe loopvogel, die speciaal voor de Drentse Fietsvierdaagse heeft leren fietsen. Miley was tot nu toe druk met het promoten van de Daily Mile op basisscholen: met de klas elke dag een kwartier bewegen. Elke klas die meedoet krijgt een Miley-poster met vijf landschappen. Iedere dag dat de hele klas een kwartier beweegt, wordt een sticker geplakt, na vijf dagen heeft Miley het landschap doorkruist. Na vijf weken volgt de medaille-uitreiking.

 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network