Gezonde Huiskamer start 1 okt. in Beijum

donderdag 8 augustus 2019

  • HANNN

Vorig jaar stond de gezondste huiskamer van Nederland tijdens de Healthy Ageing Week in oktober op de Grote Markt, in Groningen. Ruim 350 inwoners deden een leefstijlcheck. Dit najaar gaat de Gezonde Huiskamer de weg op, per bus.

Vanwege het succes van de Gezonde Huiskamer krijgt HeaLIQs4Cities een vervolg. HeaLIQs is een project vanuit de organisatie EIT Health dat zowel in Groningen als in Coimbra (Portugal) plaatsvindt.

HeaLIQs4Cities
HeaLIQs4Cities brengt gezondheidseducatie naar de inwoners van Noord-Nederland door de interactie tussen hen en de academische wereld, het MKB in de gezondheidszorg en de overheid te stimuleren.
De 'Gezonde Huiskamer’, is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) levensstijl en voor inspiratie om je gezondheid in kleine stappen te verbeteren. Doordat de Gezonde Huiskamer verrijdbaar is, worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijker bereikt.

Communityprogramma
In de bus vind je leefstijlchecks, innovatieve producten van MKB-bedrijven en is er een communityprogramma. Terwijl in 2018 de Healthy Living Room werd uitgestald bij grote sportevents, bijvoorbeeld de 4mijl, trekt de Gezonde Huiskamer nu verder de provincie in.
Er ligt dit jaar een sterkere focus op het bevorderen van een gezonde leefomgeving zodat goede gewoonten worden gestimuleerd. Verschillende workshops in de gemeenschap, samen met wetenschappers op het gebied van gezondheidsgeografie en lokale overheden worden ingezet om een ​​toolkit voor gemeenschapsinterventie samen te stellen. Deze toolkit wordt samen met de inwoners ontwikkelt.

Meer informatie
Kijk op:  https://www.healiqs4cities.eu/

Projectpartners
UMCG, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health, RUG, HANNN

De Portugese delegatie bezoekt de Gezonde Huiskamer in Groningen, oktober 2018
De Portugese delegatie bezoekt de Gezonde Huiskamer in Groningen, oktober 2018

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network