Wist u dat?

De Healthy Ageing Tour is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen die jaarlijks in de tweede week van april wordt verreden. De wedstrijd bestaat uit zes etappes door de provincie Groningen, verreden over vijf dagen. Sinds 2013 is er ook een editie voor junior-vrouwen. 

In de Healthy Ageing Tour staat elk jaar de wereldtop van de vrouwelijke wielersport aan de start. Zoals wereldkampioenen Marianne Vos, Lizzie Armitstead, Anna van der Breggen, Amalie Dideriksen, Annemiek van Vleuten en Chantal Blaak. In 2017 won Ellen van Dijk - oud-wereldkampioen tijdrijden het eindklassement. Een jaar later kwam Amy Pieters als winnares over de streep. 

De Healthy Ageing Tour dankt haar naam aan HANNN - Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Dit is een netwerkorganisatie in Noord-Nederland die ernaar streeft de populatie in het noorden van het land gezonder en gelukkiger ouder te laten worden. Directeur Daan Bultje (HANNN): "HANNN heeft de ambitie Noord-Nederland gezonder te maken. We willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden die hier een bijdrage aan willen leveren. In de weken voorafgaand aan de etappewedstrijd willen we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de verschillende startplaatsen laten gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alle generaties. Voor ons is de Healthy Ageing Tour dus een geweldige kapstok om alle activiteiten op het vlak van gezondheid bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen.” 

Om te laten zien dat de daad bij het woord gevoegd zal worden, is er door alle betrokken partijen een pledge ondertekend bij het landelijke programma Alles is Gezondheid... Met deze  pledge is beloofd een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaler Nederland.
Hiernaar zal worden gestreefd met behulp van de Healthy Ageing Tourkaravaan, die in vier categorieën verschillende activiteiten organiseert. 

Voor meer informatie kunt u de video hiernaast bekijken, of hier de volledige pledge lezen.

Alles is Gezondheid... Pledgeondertekening
Alles is Gezondheid... Pledgeondertekening

Voor 2017 werd de Healthy Ageing Tour 6 jaar georganiseerd, onder de naam van Energiewachttour.