Terugblik economielezing Drenthe en interview Daan Bultje met RTV Drenthe

woensdag 3 juni 2015

  • HANNN

Op dinsdag 2 juni vond in het Drentse Nooitgedacht de economielezing: Voedsel voor de economie, kansen voor ondernemers, plaats. 

Voedsel is een eerste levensbehoefte. Op dit gebied zijn vele ontwikkelingen gaande. Zowel in de productie als in de consumptie vinden veranderingen plaats. Er is steeds meer vraag naar pure producten, zonder al te veel toevoegingen en bewerkingen. We beseffen wat voedsel betekent voor de kwaliteit van leven. De nadruk komt steeds meer te liggen op gezond voedsel en daar speelt de markt op in. Hier liggen kansen voor ondernemers.

Tijdens de lezing gaf Dik Goorhuis, eigenaar van River2Sea, zijn visie op de trends en ontwikkelingen in de voedselketen en keek daarbij op internationaal, nationaal evenals provinciaal niveau. Hierna volgden er interviews met Albert Hendriks, directeur van Pandriks Bake Off B.V., Jarno Bruggeman, teamleider bij Dierenpark Emmen en Jan Buining, directeur van de Basic Supply Group in Emmen. 

Bekijk hier de introductie van de economielezing:

Voorafgaand aan de lezing werden Daan Bultje en Albert Hendriks geïnterviewd door RTV Drenthe, kijk het interview hieronder terug: 

Na de economielezing vond de Healthy Ageing Business Borrel Drenthe, met als thema ‘Food & Nutrition’. Hier sprak Rick Kirpestein van Vita Square B.V. Voor meer informatie over Vita Square B.V. kunt u het filmpje hieronder bekijken. 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network