Hoge opkomst talent Meet&Greets 2019

woensdag 6 februari 2019

  • Life Cooperative

Talent in Life Sciences ontmoet bedrijfsleven uit de regio

Nieuwe contacten leggen, inspiratie voor de toekomst en mogelijke werkplekken zoeken om te starten na de studie.  Daar draaide het om tijdens de beide Meet & Greets voor studenten Life Sciences van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die werden georganiseerd op maandag 4 in de Energy Barn en op dinsdag 5 februari bij de Faculteit Science & Engineering van de RUG op Zernike Campus. De Meet & Greets zijn een initiatief van bedrijven uit LIFE Cooperative om in contact te komen met studenten.

Meet & Greet Hanzehogeschool 4 februari druk bezocht

Zo’n 200 studenten en 27 bedrijven kwamen op maandag 4 februari bijeen op de Meet & Greet Life Sciences in de Energy Barn.​ Het was alweer de derde editie van deze bedrijvenmarkt waar studenten van de opleidingen Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie en Chemische Technologie van de Hanzehogeschool in gesprek gaan met bedrijven op het gebied van Life Sciences. Vooral bedrijven uit de noordelijke regio, maar ook van verder, zijn geïnteresseerd in de studenten en op zoek naar jong talent. Bijvoorbeeld voor een stage-of afstudeeropdracht. Het was een geslaagde middag met een grote opkomst, goede gesprekken en enthousiaste reacties van zowel bedrijven als studenten.

Informele kennismaking op 5 februari

Tijdens de Meet&Greet op 5 februari tussen bedrijven (LIFE Cooperative) en talent vanuit studieverenigingen GLV Idun en Chemische Binding van de RUG, was er volop gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken. In een informele setting op de Zernike Campus Groningen hebben bedrijven zichzelf gepitcht, om vervolgens tijdens de borrel verder te netwerken. De aanwezige bedrijven waren Polyvation, Polyganics, Innocore Pharmaceuticals, MercachemSyncom en de Innovatie hub Oost –Groningen.

 

Bron artikel: Campus Groningen en Hanzehogeschool
Copyright foto's: Hanzehogeschool (header) en Campus Groningen (onderste twee)

Aandachtsgebieden

Life Cooperative