Polyvation breidt flink uit

woensdag 13 juni 2018

  • Life Cooperative

PolyVation, lid van de Life Cooperative, gaat flink uitbreiden en kiest daarbij voor langdurige vestiging op Campus Groningen. Het bedrijf gaat de productiecapaciteit van polymeren vergroten en breidt de R&D activiteiten uit. Dit levert gefaseerd 75 arbeidsplaatsen op in 2024. De realisering van 1.300 m2 extra huisvesting en een nieuw R&D laboratorium van 275 m2 is ook onderdeel van de plannen. De uitvoering van de plannen is mede mogelijk door een subsidie van 315.000,- euro uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).  

PolyVation smeedt met behulp van chemie grote moleculen – polymeren – die de basis vormen voor innovatieve medische en farmaceutische producten, zoals voor het herstel van weefsels of het gecontroleerd afgeven van medicijnen in het menselijk lichaam. Directeur Theo Flipsen: “De grote kracht van polymeren is dat je alle mogelijke vormen in een schier oneindig aantal samenstellingen en eigenschappen kunt maken. Wij zijn een van de weinige bedrijven in de wereld die dergelijke bijzondere polymeren kunnen ontwikkelen én produceren onder GMP (Goede Manieren van Produceren). Met deze uitbreiding worden we nog aantrekkelijker voor samenwerking met de medische en farmaceutische productbedrijven uit de mondiale top 10.”

Groningen aantrekkelijk voor hoogwaardige chemie

Gedeputeerde Patrick Brouns is blij met de uitbreiding van PolyVation: “De keuze voor de Zernike Campus is onder andere ingegeven door de nabijheid en de nauwe samenwerking met  de Scheikundefaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG. Dit bevestigt de aantrekkelijkheid van onze regio en van de stad Groningen voor hoogwaardige chemie.” Marco Smit, bestuurder van Economic Board Groningen (EBG) sluit zich daarbij aan. “Dit betekent een belangrijke impuls voor de groei en versterking van de economie in Noord-Groningen, de belangrijkste doelstelling van de EBG”.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative