Life Cooperative weer een “Beste onderneming van het jaar” rijker met winnaar InnoCore

zondag 3 december 2017

  • HANNN
  • Life Cooperative

InnoCore Pharmaceuticals, lid van de Life Cooperative, is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. De uitslag werd donderdagavond 30 november bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in MartiniPlaza. InnoCore begeeft zich in goed gezelschap binnen de LifeCooperative als het aankomt op winnaars en genomineerden voor deze veelbelovende prijs. LODE holding (winnaar 2009), Ofichem (winnaar 2012) en Syncom (genomineerd 2016) gingen InnoCore (winnaar 2017) reeds voor.    

Bron: Gic.nl
Bron: Gic.nl

Ongelofelijk trots
Directeur Jan Hendriks is "ongelofelijk trots" op het winnen van deze ondernemersprijs. Zowel de klanten als de medewerkers van InnoCore zijn internationaal, dus het bedrijf is niet per se zeer bekend in eigen stad en regio. Het Groningse InnoCore is een biofarmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. “We werken met een jong, multidisciplinair en internationaal team specialisten aan nieuwe geneesmiddelen op basis van gepatenteerde bio-afbreekbare polymeren. Ons klantenbestand bestaat uit internationale farmaceutische en biotech-bedrijven. Zij schakelen ons in als externe R&D-afdeling. Wij beschikken over zeer moderne laboratoria, pal naast het UMCG.”

 

Wereldklasse in Groningen
Het juryrapport is vol lof voor InnoCore, dat circa 50 medewerkers telt. Het bedrijf is als enige ter wereld in staat om uit eiwit opgebouwde medicijnen te verpakken in een polymeer. Bij injectie lost het polymeer langzaam op, waardoor het geneesmiddel gedoseerd wordt afgegeven en de werking ervan langer aanhoudt. Belangrijk voordeel hiervan is dat er minder bijwerkingen zijn, maar ook minder kosten voor zowel patiënt als zorgaanbieder.

Juryvoorzitter Patrick Brouns: ,,Het is een onderneming waar Groningen trots op mag zijn.’’ Ook hij roemt het personeel van InnoCore. ,,Ze wisten overduidelijk de missie, doelstellingen en cultuur over te brengen op de jury tijdens het bedrijfsbezoek.’’

 

InnoCore Pharmaceuticals Winnaar 2017
Syncom Genomineerd 2016
Ofichem Winnaar 2012
LODE Holding Winnaar 2009

Bron: Dagblad van het Noorden en Groninger Ondernemersprijs. Foto: GIC.nl