Installatie Dr. Faith Ottery als visiting professor van de Hanzehogeschool Groningen

donderdag 3 december 2015

  • Zorg Innovatie Forum

Op woensdag 9 december wordt Dr. Faith Ottery, MD, PhD officieel geïnstalleerd als visiting professor van de Hanzehogeschool Groningen.

Dr. Faith Ottery is Global Medical Director van Biologics in Lake Forest (US) en voorzitter van Ottery & Associates, Chicago. Daarnaast is ze Honorary Fellow op het Native American Center voor professionals in de gezondheidszorg aan de University of Wisconsin.
Binnen de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen werkt ze veel samen met Dr. Harriët Jager, lector Clinical Malnutrition and Healthy Ageing. Op het gebied van ondervoeding ontwikkelden zij samen de Pt-Global app, waarmee niet alleen kan worden gescreend op ondervoeding, maar juist ook ondervoeding kan worden vastgesteld en gemonitord.

Dat Faith Ottery op 9 december geïnstalleerd wordt als visiting professor is bijzonder: ze is de eerste officiële visiting professor van de Hanzehogeschool Groningen. Dit sluit goed aan bij de plannen voor de toekomst van de Academie voor Gezondheidsstudies: meer onderzoekers uitwisselen en internationale samenwerkingsverbanden starten, nieuwe onderzoeksmogelijkheden vinden en gastcolleges geven.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum