Healthy Ageing Campus & Healthy Ageing MKB Coöperatie met Koninklijk bezoek mee naar Hamburg

vrijdag 20 maart 2015

  • HANNN


Deze donderdag en vrijdag zijn de Healthy Ageing Campus en de in januari 2015 opgerichte Healthy Ageing MKB Coöperatie aanwezig bij het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Sleeswijk-Holstein en Hamburg. De focus lag voornamelijk bij donderdag. Het thema gezondheid (life science & health) stond deze dag centraal. 

De ambitie van de Healthy Ageing Campus om de samenwerking met Noord-Duitsland te versterken heeft al eerder zijn vruchten afgeworpen. In 2014 werd een intentieverklaring getekend met Gesundheitswirtschaft Nordwest en hierop volgend werd door de Campus later dit jaar een vestiging geopend in Klinikum Oldenburg. In de Klinikum werd gedurende zes maanden een uitgebreid marktonderzoek uitgevoerd, welke heeft gezorgd voor vele warme contacten met verscheidene instellingen en bedrijven. Deze contacten bevorderen de mogelijkheden voor matchmaking over de grens. Healthy Ageing Business Cooperative U.A. heeft grote interesse in goede samenwerking met Noord-Duitsland.
 

Ook licht de Groninger Ondernemerscourant uit waarom deze handelsmissie voor Groningse bedrijven op een zeer gunstig moment komt. Van 8 tot 10 mei zal Groningen partnerstad zijn van Hamburg bij het grootste maritieme evenement ter wereld, de Hafengeburtstag. De Healthy Ageing Network Northern Netherlands zal hierbij ook aanwezig zijn en dit zal een goede kans zijn voor de Healthy Ageing Campus en Lifescience MKB om hun internationale ambities te tonen. 

Lees het artikel van de Groninger Ondernemers Courant hier terug.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network