Health Hub-date: een kijkje in de keuken van Bernard Ekker

dinsdag 9 juni 2015

  • HANNN

De Health Hub in Roden is het fysieke knooppunt voor ontwikkelingen op het gebied van medische technologie. Hier ontmoeten studenten, docenten en het bedrijfsleven elkaar. In september zal de eerste lichting studenten starten met het uitvoeren van onderzoek op de locatie in Roden. Tot die tijd stellen we graag enkele belangrijke spelers betrokken bij de totstandkoming van de Health Hub aan je voor. We starten met Bernard Ekker, accountmanager.

De titel van deze blog is niet voor niets gekozen. Bernard heeft gestudeerd aan de Hogere Hotelschool. Hier zie je op zakelijk vlak niets meer van terug maar privé zeker wel. Bernard houdt erg van koken en het nuttigen van de bereidde gerechten in goed gezelschap. Het contact met mensen is belangrijk voor een sociaal mens als Bernard. Hier zie je direct de verbinding met zijn huidige functie bij de Hanzehogeschool Groningen.

“Ik werk als accountmanager voor de afdeling professionals en bedrijven binnen het domein Energie. Door onze brede kennis en deskundigheid toe te passen kunnen professionals zichzelf verder ontwikkelen en ondersteunen wij bedrijven bij de (competentie)ontwikkeling van hun medewerkers. Dit kan via (deeltijd)opleidingen, cursussen of trainingen. Daarnaast zijn wij uitstekend in staat een onderzoekstraject in te richten door de inzet van studenten. Hiervoor hoeft een organisatie niet langer een ingenieursbureau in te schakelen. Een van mijn taken is het bedrijfsleven hierop te wijzen. In de praktijk blijkt namelijk dat het beeld van de Hanzehogeschool onvolledig is. Wij worden nog hoofdzakelijk gezien als opleider voor de initiële student. Mijn netwerk gecombineerd met mijn vaardigheden om partijen te verbinden is de kern van waaruit ik mijn rol als accountmanager binnen de Health Hub vervul. Daarnaast spreekt het thema Healthy Aging mij ook persoonlijk aan. Wie weet wordt er in de Health Hub wel iets ontdekt wat mij later helpt gezonder oud te worden. Een mooie gedachte toch?”

Een van de uitdagingen voor Bernard is het vinden van een goede balans tussen het aantrekken van nieuwe samenwerkingspartners  voor onderzoek binnen het bedrijfsleven en de aansluiting op het curriculum van de Hanzehogeschool.  De Health Hub draagt hieraan bij. “Door samen te werken met de Health Hub kan de kennis van zowel bedrijven als studenten gedeeld en verder ontwikkeld worden. Hierbij houd ik rekening met het feit dat de onderzoeksvraag moet passen bij het aandachtsgebied van de Health Hub en de Hanzehogeschool. Onderdeel van mijn rol is het managen van de verwachtingen, zowel binnen het bedrijfsleven als de partijen betrokken bij de Health Hub.” 

Programmamanager en kwartiermaker Jan Degenhart is binnen de Health Hub primair verantwoordelijk voor de onderzoeksvragen en matchmaking. Bernard vervult hierbij een doorverwijsfunctie. Hij zorgt er voor dat geïnteresseerden met de juiste mensen in contact worden gebracht.  “Ik stuur bij deze een open uitnodiging aan het bedrijfsleven. Heb je een opleidingsvraag of een vraag in het kader van ‘een leven lang leren’ gerelateerd aan Healthy Aging, neem dan gerust contact met mij op voor een nadere kennismaking! 

Bernard Ekker is te bereiken via e-mail: a.b.ekker@pl.hanze.nl of op 06 – 537 21 171

In de volgende blog maken we kennis met Marius Heiner, verantwoordelijk voor de fysieke inrichting van de Health Hub in Roden. Bernard wil graag weten op welke manier de huisvesting kan bijdragen aan het succes van de Health Hub. Ook nieuwsgierig naar het antwoord? Houd deze website in de gaten! 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network