Hacking Health in UMCG: samen werken aan de toekomst van zorg en gezondheid

woensdag 18 mei 2016

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

In drie dagen tijd de gezondheidszorg verbeteren? Dat is Hacking Health! Van 20 t/m 22 mei komen patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, programmeurs en creatieven in het UMCG bij elkaar om innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in de zorg. Heb jij een goed idee over hoe je gezond wordt, gezond blijft of hoe je je kwaliteit van leven kan verbeteren? Een uitdaging of probleem met betrekking tot je gezondheid, ziekte of zorg? Iedereen die een idee heeft kan tijdens Hacking Health samen met een interdisciplinair team aan een oplossing werken. Iedereen met een passie voor zorg en/of gezondheid is welkom om deel te nemen.

Tijdens het weekend krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken.

Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Ook in de jury is de patiënt vertegenwoordigd. Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars op meerdere podia van Start Up Fest Europe de mogelijkheid om hun idee te presenteren.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Hacking Health.

Dutch Hacking Health
Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, MUMC+, UMCG, Radboudumc) en één technische universiteit (TU Delft). Op meerdere plaatsen in Nederland (Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen) worden innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid.

Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Onder die naam worden wereldwijd evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen. Onder insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen.