Expositie laat de levens van Groningse studenten en cliënten De Noorderbrug zien

woensdag 8 maart 2017

  • Zorg Innovatie Forum

De afgelopen maanden namen zeven cliënten van De Noorderbrug, studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en Academie Minerva een kijkje in elkaars leven.  Hun ervaringen hebben ze verbeeld in een prachtige expositie die laat zien hoe jongeren met en zonder beperking in de maatschappij meedoen. De expositie werd geopend op donderdag 2 maart jl. in het Talentencentrum aan de Laan Corpus den Hoorn 110 in Groningen.

In het project ‘Break out en laat je zien’ werken cliënten van De Noorderbrug samen met studenten. Elke groep bestaat uit drie teamleden die zich verdiepen in elkaars leven en op reis gaan langs plekken die voor ieder van hen belangrijk zijn. Ze stappen buiten de wereld die ze kennen en delen de (on)toegankelijkheid van de stad Groningen. Om hun ervaringen vast te leggen maken ze foto’s, ieder vanuit zijn eigen perspectief en invalshoek. Dat levert verrassende platen op die iets laten zien van de leefwereld van de cliënt. Daarnaast presenteert elke groep op eigen wijze hun reis. Deze beelden en kunstwerken zijn te zien in de expositie.

Samenwerking
Veel cliënten en studenten vonden deelname aan project van tevoren best spannend. Want hoe zorg je ervoor dat de samenwerking, communicatie en het maken van afspraken goed verloopt? Een uitdaging, maar zeker ook een heel leerzaam proces voor alle deelnemers. Medewerkers van De Noorderbrug bieden daarom begeleiding.

Expositie
De expositie is vanaf donderdag 2 maart tot en met maandag 17 april elke werkdag tussen 10.00 uur en 16.00  uur te bewonderen in het Talentencentrum van De Noorderbrug, aan de Laan Corpus den Hoorn 110 in Groningen.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum