Dagblad van het Noorden - "Groningen staat er goed op in de Duitse miljoenenstad Hamburg"

dinsdag 7 april 2015

  • HANNN

Op 7 mei 2015 zal in Hamburg de Hafengeburtstag plaatsvinden. Dit is het grootste havenfeest ter wereld, met jaarlijks ongeveer anderhalf miljoen bezoekers. Ieder jaar nodigt Hamburg een stad of land uit om als partnerland of -stad en medegastheer op te treden. Dit jaar aan Groningen de beurt.

Het Niederlande Groningen Festival biedt een podium waar ondernemers uit Groningen en Hamburg elkaar  kunnen ontmoeten, om te komen tot mooie crossovers. Het festival wil nader inzoomen op de business opportunities op 3 thema’s, te weten: Medische Technologie, Healthy Lifestyle en Leefomgeving (Building the Future of Health) waarbij de regio’s Hamburg en Groningen een internationale koploperspositie kunnen vervullen.

“Groningen staat er goed op in de Duitse miljoenenstad Hamburg” aldus het Dagblad van het Noorden. Op 4 april 2015 schreven zij een artikel over de samenwerking tussen Groningen en Hamburg voor dit grootse evenement. Ook wethouder Joost van Keulen komt hierin aan het woord. Hij gelooft dat Hamburg onder de indruk is van Groningen, doordat ze weinig omkijken hebben naar de organisatie. 

Lees het artikel hier terug. 

Wilt u mee naar Hafengeburtstag Hamburg? Dat kan! Meld u hier aan.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network