CC Diagnostics finale Jonge Ondernemingsprijs

donderdag 29 augustus 2019

  • Life Cooperative

Op donderdagavond 3 oktober wordt de winnaar van De Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden 2019 bekend gemaakt. Na de halve finale en de afronding van een intensief traject zal de vakjury bepalen wie de felbegeerde titel dit jaar heeft verdiend. De drie kansmakers zijn Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker, Nutte van Belzen van CC Diagnostics uit Groningen en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij uit Leeuwarden.

Nieuwe test baarhmoederhalskanker

CC Diagnostics ontwikkelt een nieuwe test naar baarmoederhalskanker waardoor testen efficiënter, goedkoper en vrouwvriendelijker wordt. Het bedrijf is opgericht door drie studenten van de Rijksuniversiteit Groningen: Jean-Luc Kraaijenoord, Wisse Krikke en Nutte van Belzen. In samenwerking met onderzoekers uit het UMCG wordt deze DNA hypermethylatie PCR-test gevaloriseerd waarmee uiteindelijk in Europa een jaarlijkse kostenbesparing van 120M te bereiken valt.

Na een uitgebreide test- en ontwikkelfase is het de bedoeling om de technologie in 2022 beschikbaar te hebben voor artsen en patiënten in Nederland en Europa. 

 

Afbeelding: CC Diagnostics. Copyright: northern knowledge
Bron: GIC.nl

Aandachtsgebieden

Life Cooperative