24 uur werken aan Triple Aim

dinsdag 13 december 2016

  • Zorg Innovatie Forum

Op 15 en 16 november kwamen in Driebergen zo'n 50 personen 24 uur bij elkaar om samen te werken aan vraagstukken in de zorg. Tijdens de conferentie deelden de aanwezigen casussen en ervaringen binnen het richtinggevende kader van het Triple Aim-gedachtengoed.

De principes van Triple Aim zijn dat we de ervaren kwaliteit van zorg en ondersteuning en de gezondheid van een populatie - een groep mensen - kunnen verbeteren, terwijl we de kosten per hoofd van de bevolking kunnen verlagen. Meer gezondheid dus voor hetzelfde geld of zelfs voor minder. Tijdens de tweedaagse hebben de deelnemers gesproken over leidende principes van Triple Aim, waarin de visie en ambitie tot uitdrukking komen. De leidende principes vormen een vertrekpunt om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Medewerkers van het Zorg Innovatie Forum waren actief op deze landelijke bijeenkomst en kwamen flink geïnspireerd terug naar het Noorden.
Kijk voor meer informatie op onderstaande link. http://www.triple-aim.nl/zorginnovatie/24-uur-werken-aan-triple-aim.html
Meer informatie: vandermost@zorginnovatieforum.nl

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum